A Samsung értékesíti a világ legtöbb okostelefonját

Általános

Jóllehet, az Egyesült Államokban az Apple a király, a világ egészét nézve azonban más a helyzet. 2014 első negyedévében ugyanis – derül ki az IDC jelentéséből – a Samsung több okostelefont (85 milliót) adott el, mint az Apple, a Huawei, a Lenovo és az LG együttvéve. Az okostelefon-gyártók összességében 281,5 millió készüléket értékesítettek ezen időszak alatt, ez 28,6%-os növekedés az előző év hasonló időszakához képest, viszont 2,8%-os visszaesés 2013 utolsó negyedévéhez viszonyítva (bár ne feledkezzünk itt meg az ünnepi szezonról).

telefonok

Ami érdekes: a rengeteg eladott készülék ellenére a Samsung 1,7 százalékpontot veszített okostelefon-piaci részesedéséből, és az Apple is hasonlóan járt (1,6 százalékpont). A Galaxy S5 debütálása természetesen hozzájárult a dél-koreai cég eladási sikereihez, azonban ahhoz nem volt elég, hogy ellensúlyozza a piacvesztést. Az Apple eközben új saját első negyedéves rekordot könyvelhetett el 43,7 millió iPhone eladásával.

táblázat

Még egymillió készüléknyi különbség sincs a Huawei és a Lenovo, illetve a Lenovo és az LG között (rendre: 13,7 millió, 12,9 millió, 12,3 millió), úgyhogy a 3. helyért folytatott küzdelem még nem dőlt el. Az IDC úgy becsüli, hogy az idei év egészét nézve 1,2 milliárd okostelefon talál majd gazdára, ami nagyjából 20 százalékos növekedés 2013-hoz képest, ám némi lassulást jelent a 2012-2013-as fejlődést tekintve (39,2%).


Galaxy S4 Gorilla Glass 3 Karcteszt

Általános

A Samsung Galaxy S4 előlapját az a Gorilla Glass 3 üveg borítja, amit a Corning a CES 2013 kiállításon mutatott be az év elején. Az edzett üveg állítólag háromszor ellenállóbb a Gorilla Glass 2-nél és ha mégis sikerül megkarcolni, akkor 40%-kal látszik a sérülés kevésbé. Kipróbáltuk a tartósságát mi is a Galaxy S4-en, előbb néhány amerikai centtel, majd egy tapétavágó késsel estünk neki. De vajon mennyire tudtuk összekarcolni ezekkel?

 

2014 első két hónapjának informatikai újdonságai

Általános

Bár a múlt héten megjelent retros cikkünk folytatását is beígértük, úgy gondoltuk, a változatosságot kedvelő olvasóinkat is megpróbáljuk érdekességekkel ellátni, így a múltban történő újabb kalandozás előtt most ismét a jelent, sőt végsősoron a jövőt helyezzük fókuszunk középpontjába. Az elmúlt hónapokban két nagyon jelentős technológiai kiállítás, a CES (Consumer electronics Show), és a MWc (Mobile World Congress) is lezajlott, szemezgetünk az itt bemutatott termékekből is.
Új mobiltelefonok, viselhető eszközök, Androiddal vegyített Windows és egy jó adagnyi elmélkedés is tanyázik eheti írásunkban.

Hová fejlődünk?

Tovább